Porta Aperta - Cover
22.02.2023.

Žene u sportu

Žene u sportu

Porta Aperta je imala čast da pruži usluge simultanog prevođenja na Drugoj međunarodnoj konferenciji "Žene u sportu" u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta koja je održana 23. februara 2023.

Ponosni smo što smo bili dio ovog događaja zato što on promoviše učešće žena u sportu ali i inkluzivnost u sportu, te promovisanje rodne ravnopravnosti.    

Ova Konferencija je dio višegodišnjeg projekta „Žene u sportu”, čiji je cilj povećanje zastupljenosti žena na ključnim rukovodećim pozicijama u crnogorskim sportskim organizacijama.

Prema riječima organizatora, namjera događaja je da se otvori diskusija o temama od značaja za položaj žena u sportu, njihovog većeg angažovanja u upravljanju sportskim organizacijama i ravnopravnosti u društveno-ekonomskom smislu, da se daju konkretne preporuke koje bi pomogle nacionalnim sportskim organizacijama, ali i Crnoj Gori, u kreiranju održivog sistema za borbu protiv nejednakosti i uključivanje više žena u sport, posebno u upravljačke organe nacionalnih sportskih organizacija.