Porta Aperta - Cover

Upis na međunarodne IB škole

Međunarodni bakalaureat (IB) je globalni lider u internacionalnom obrazovanju koji stvara znatiželjne, obrazovane,  samouvjerene i odgovorne mlade ljude. IB programi osnažuju učenike da preuzmu vlasništvo nad sopstvenim učenjem i pomognu im da razviju vještine i spremnost za budućnost, kako bi postali uspješni ljudi i napredovali u svijetu koji se brzo mijenja. IB programi su namijenjeni učenicima od 16 do 18 godina.

Po čemu se IB škole razlikuju od običnog kurikuluma srednjih škola?

IB programi daju više od redovnog kurikuluma.  Oni daju učenicima jasnu prednost zato što razvijaju njihovo kritičko mišljenje, njeguju radoznalost za učenjem i otkrivanjem novih stvari i grade vještine rješavanja kompleksnih problema.

Istraživački pristupi u radu i kvalitetni nastavni kadar podstiču učenike da razvijaju svoj potencijal do maksimuma i postignu akademsku izvrsnost.

Osim toga, boravak u internacionalnom okruženju IB škola snažno razvija interkulturalna znanja i multilingvalnost, i širi horizonte i pogled na svijet kod mladih ljudi.   

Porta Aperta vam može pomoći da odaberete adekvatnu školu za svoje tinejdžere i pružite im vrhunsko obrazovanje i kulturno iskustvo koje će ih izgraditi na cjelovit način.

IB diploma se smatra jednom od najboljih priprema za upis na univerzitete širom svijeta.

Porta Aperta će Vam pomoći da odaberete privatnu ili državnu IB školu u nekom od gradova Evrope i pružiti kompletnu administrativnu podršku tokom upisa i putovanja.

Zakažite besplatne uvodne konsultacije na education@portaaperta.me.